איך להכין מרק רגל תימני

החומרים הדרושים (סיר בינוני בערך 4 סועדים):
רגל בקר
מים
2 כפות פפריקה מתוקה
ראש שום מפורר
2 כפות חו’יג’ מרק
3 כפות כמון
4 תפוחי אדמה מקולפים

אופן ההכנה:
1.  בתוך סיר לבשל את הרגל בנפרד. מדובר בבישול ארוך, בסיר לחץ זה כשעתיים, בסיר רגיל כ-3 עד 4 שעות.
2. לאחר שהרגל התבשלה. להוציא מהסיר חצי מכמות המים ולהכניס מים רתוחים חדשים (זאת כדי להחליש קצת את טעם הרגל), להוסיף ראש שום מפורר, פפריקה, חו’יג’ מרק וכמון – ולבשל חצי שעה.
3. להוציא מהמרק לכוס חצי כוס (כוס גדולה) של נוזל ולקרר אותו. לזה להוסיף 4 כפות קמח ושתי כפות אבקת מרק.
הערה: אם המרק לא יהיה קר ייוצרו גושים בכוס !
4. להוסיף את תוכן הכוס לסיר המרק הכללי תוך כדי ערבוב ובאטיות כדי שלא ייוצר גושי בצק במרק, לאט לאט …
5. להוסיף את תפוחי האדמה לסיר ולבשל עוד חצי שעה בערך (עד שתפוחי האדמה יתבשלו).
להגיש ולהנות . . .

Scroll to Top