איך להכין רוזטה (משקה שקדים) בקלי קלות

החומרים הדרושים:

 

200 גרם שקדים מתוקים

100 גרם שקדים מרים

*כפית תמצית שקדים (לא חובה)

1 ק"ג סוכר

ליטר מים

 

 

אופן ההכנה:

1. לשפוך מים רותחים על השקדים (המרים והמתוקים ביחד).

2. להמתין מספר דקות עד שהקליפה החומה תתרכך.

3. לקלף את השקדים מהקליפה החומה הדקה.

4. לטחון את השקדים עם מעט מהמים בבלנדר סכינים.

5. למזוג את השקדים הטחונים לסיר.

6. להשלים את כמות המים לליטר.

7. להוסיף את הסוכר.

8. לבשל על אש גדולה עד לרתיחה ולבחוש כל הזמן.

9. להעביר לאש קטנה למשך לפחות חצי שעה עד שעתיים.

10. להניח להתקרר, ולסנן דרך בד.

11. הסירופ שיוצא - זה רכז רוזטה.

 

מה עושים עם השאריות ?

מהשקדים שנשארו בבד לאחר הסינון אפשר לעשות מרציפן.

 

בהצלחה