איך להכין חילבה תימנית

הערה חשובה לגבי סוג החילבה:
יש בשווקים סוגים שונים של זרעי חילבה, וכדאי לדעת שני דברים:
1. זרעי החילבה שאנו מוכרים, נבדקים על-ידינו כל שבוע באופן תדיר, מאחר ואנו מכינים מהם ממרח חילבה ללקוחותינו, ובכך אנו מבטיחים שהזרעים הינם מן הסוג המובחר, החילבה עולה יפה, הזרעים ללא לכלוך, והממרח יוצא טעים ולא כל כך מר.

2. זרעי חילבה הנמכרים טחונים (אנו טוחנים את החילבה במקום לעיני הלקוח) עשויים להביא לשלוש בעיות:
א. פעמים שזרעים ישנים ואחרי טחינה כמעט בלתי אפשרי להבחין בזה, אלא רק אחרי שמנסים להכין את החילבה ורואים שהיא לא עולה והטעם שלה מר במיוחד.
ב. חילבה שעומדת טחונה בלא קרור, הופכת מרה מאוד ולא טעימה ואינה מעלה קצף (לא עולה יפה).
ג. כדי להתגבר על הבעיה שהחילבה לא עולה, הרבה סוחרים מוסיפים לחילבה הטחונה שורש ספונארי הידוע ביכולת ההקצפה שלו. בכך “מטשטשים” את העובדה שהחילבה ישנה או עומדת הרבה זמן. אחת מתופעות הלוואי של השורש הינה גזים וכאבי בטן.

*** אצלנו החילבה טהורה, טריה וללא כל תוספת ! ***

החומרים הדרושים:
1. חילבה טחונה (לא קמח)
2. מיץ לימון לפי הטעם
3. מלח לפי הטעם
לחילבה ירוקה:
4. חבילת עלים של כוזברה
5. שלוש שיניי שום
6. כפית תערובת תבלינים לסחוג וחילבה “חו’יג’ לסחוג וחילבה”

 

אופן ההכנה:
1. להשרות את החילבה במים בקערה (הכי גדולה שיכולה להיכנס אצלך במקפיא).
2. לתת לזה ערבוב קל כדי שהמים יחדרו לכל האבקה ולהכניס את הקערה למקפיא לשלוש שעות.
3. אחרי שלוש שעות להוציא את קערה, לשפוך את המים (והקרח אם נוצר).
4. את החילבה להכניס לבלנדר מקצף (כמו שעושים קצפת).
5. להתחיל לערבל ותוך כדי ערבול להוסיף את הלימון והמלח עד לטישטוש המרירות של החילבה.
6. קרוב לודאי שתצטרכו להוסיף מים – אך ורק קרים !
את המים להוסיף רק אחרי שהוספתם לימון (כדי שלא תהיה דלילה מדי)
ולא להגזים במים משתי סיבות:
א. נכון שהחילבה עולה יפה כמו קצף, אך ריבוי המים יגרום לה ליפול ביום שלמחרת.
ב. הגזמה במים תיצור מיץ חילבה ולא ממרח. המרקם צריך להיות קשיח בערך כמו חומוס.


לחילבה ירוקה:
1. להכין חילבה לבנה רגילה (לפי ההוראות למעלה)
2. בבלנדר סכינים לטחון את הכוזברה, השום, והחו’יג’ ביחד.
3. להוסיף את הירק הטחון לחילבה תוך ערבוב בתנועה קטיפתית.

אם הסתבכתם תמיד תוכלו לקנות אצלנו חילבה טריה אותה אנו מכינים כל שבוע !

Scroll to Top