Jun 10

משקה שקדים רוזטה

0 comments

 

 

החומרים הדרושים:

200 גרם שקדים מתוקים

100 גרם שקדים מרים

*כפית תמצית שקדים (לא חובה)

1 ק"ג סוכר

ליטר מים

 

אופן ההכנה:

1. לשפוך מים רותחים על השקדים (המרים והמתוקים ביחד).

2. להמתין מספר דקות עד שהקליפה החומה תתרכך.

3. לקלף את השקדים מהקליפה החומה הדקה.

4. לטחון את השקדים עם מעט מהמים בבלנדר סכינים.

5. למזוג את השקדים הטחונים לסיר.

6. להשלים את כמות המים לליטר.

7. להוסיף את הסוכר.

8. לבשל על אש גדולה עד לרתיחה ולבחוש כל הזמן.

9. להעביר לאש קטנה למשך לפחות חצי שעה עד שעתיים.

10. להניח להתקרר, ולסנן דרך בד.

11. הסירופ שיוצא - זה רכז רוזטה.

מה עושים עם השאריות ?

מהשקדים שנשארו בבד לאחר הסינון אפשר לעשות מרציפן.

בהצלחה

New Posts
  • החומרים הדרושים: 400 גרם שקדים טחונים לבנים כפית תמצית שקדים (או 10 שקדים מרים טחונים) כפית מיץ לימון 400 גרם סוכר 120 מ"ל מים אופן ההכנה: 1. מערבבים את השקדים עם התמצית והלימון ביחד. 2. להכניס לסיר את הסוכר והמים ולבשל עד לקבלת נוזל סמיך. 3. למזוג את הסוכר לתוך השקדים וללוש עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. 4. להשאיר אותו לילה מכוסה במגבת נושמת בחוץ או במקרר     (זה יצור "קליפה" קשיחה מסביב למרציפן). בהצלחה
  • החומרים הדרושים: ½ כפית חו'יג' קפה 1 שקיקית תה ½1 גרם ¾ כוס מים רותחים ¼ כוס חלב 2 כפיות סוכר (או לפי הטעם) אופן ההכנה: אפשרות ראשונה וקלה: 1. לתוך כוס ריקה מכניסים את הסוכר, שקיקית התה והחו'יג' קפה. 2. מוזגים מים רותחים עליהם. 3. מערבבים. 4. מוזגים את החלב. אפשרות שניה וארומתית יותר: 1. לתוך פינג'אן ריק מכניסים את הסוכר, שקיקית התה והחו'יג' קפה. 2. מוזגים מים קרים עליהם. 3. מוזגים את החלב. 4. מחממים על האש עד רתיחה. 5. מוזגים לכוס. בהצלחה.
  • מתכון להכנת גבינה קשה: החומרים הדרושים: שקית חלב 1 ליטר שמנת 27% 250 גרם כף מלח חצי כפית פקטין אופן ההכנה: 1. מערבבים את כל המרכיבים בסיר. 2. מביאים כמעט לרתיחה, ורגע לפני רתיחה מכבים את האש. 3. מניחים חיתול בד בתוך מסננת. 4. יוצקים את תערובת הגבינה מהסיר לחיתול. 5. סוחטים, ומניחים את החיתול בתוך מסננת מעל צלחת במקרר למשך 24 שעות.     אם רוצים את הגבינה יותר קשה ניתן להניח לזמן ארוך יותר. בהצלחה. מתכון להכנת גבינה רכה - מתובלת: החומרים הדרושים: קופסת אשל קופסת גיל קופסת שמנת מעט חומץ כף מלח כף תיבלון לבחירתכם: שום / בצל / שמיר / זעתר אופן ההכנה: 1. מערבבים את כל המרכיבים בסיר. 2. מביאים כמעט לרתיחה, ורגע לפני רתיחה מכבים את האש. 3. מניחים חיתול בד בתוך מסננת. 4. יוצקים את תערובת הגבינה והמים מהסיר לחיתול. 5. סוחטים, ומניחים את החיתול בתוך מסננת מעל צלחת במקרר למשך 24 שעות. בהצלחה.

טעות.לעולם.חוזרת

כל התמונות באתר מיועדות להמחשה בלבד

תבליני ברכה • רחוב עין חי 3 הוד השרון • טלפון: 077-3306677

סל קניות0