Jun 11

קרם אוף טרטר או קרם טרטר

0 comments

Edited: Jun 11

 

 

מידע כללי:

הטרטר (הידוע גם בשם: חומצה טרטרית) הוא חומר ידוע המשמש בתור חומצה ונקרא גם קרם טרטר או מלח היין וחומצת יין.

הטרטר מיוצר מאבן היין או משאריות יין ומשמרי יין כמוצר לוואי בפסולת של תעשיית היינות ביקבים. הטרטר (או טרטריק אסיד) הוא חומצה אורגאנית ובמובן הכימי הוא מלח אשלגן של חומצת היין. חומצה זו נמצאת במיץ הענבים. הפקתה נעשת בייצור היינות, בעת תסיסת היין היא מתגבשת כמשקע על גבי דפנות המיכלים של היין בתחתיתם או מאבן היין (ארגול) המצפים את דפנות דודי היין. לאחר ריקון המיכלים מהיין, היא מופרדת בעת ניקוי המשקעים הנותרים וכן היא מופרדת אחרי הצללת היין. לאחר ניקויה בתהליכי ניקוי שונים מתקבל מלח הטרטר ומשתמשים בה כקרם היין ליצור חומצת היין או כמרכיב באבקות אפיה או משפרי אפיה. מלח הטרטר משווק כחומר גלם לתעשיית המזונות ומשמש רבות בתעשיית מזונות שונים ובדברי מאפה כתבלין חומצי לתסיסה והתפחה. 

 

חומצה טרטרית היא אבקה העשויה מחומצת היין המיוצרת מאבן היין והיא מוצר לוואי של תעשיית היין. שמרי יין ושאריות יין הדבוקות בחביות יין בתעשיית היינות מתגבשות כמשקע על גבי דפנות המיכלים של היין ובתחתיתם, או מאבן היין (ארגול) המצפים את הדפנות של דודי היין.

לאחר ריקון המיכלים מהיין, היא מופרדת בעת ניקוי המשקעים הנותרים וכן היא מופרדת אחרי הצללת היין. לאחר ניקויה בתהליכי ניקוי שונים מתקבל מלח הטרטר המשמש לייצור קרם היין וליצור חומצת היין או כמרכיב של אבקות אפיה או משפרי אפיה.

 

נכון להיום: רוב יצור החומצה טרטרית נעשה במעבדה ולא מאבן היין אך יש לעשות ברור במקום בו רוכשים.

השימוש בקרם טרטר (חומצה טרטרית) במוצרי מאפה ובמקצפות:

קרם הטרטר משמש כחומר מייצב קצף חלבוני ביצים, ע"י כך שהוא מקריש את החלבון המקיף את בועות האויר שבקצף, ובכך הוא מונע את נפילת הקצף לפני שהחלבון נקרש בחום. לכן עוגות המותפחות בקצף ביצים ומיקצפות, הן בעלות מירקם אוורירי יותר, כאשר מכינים אותן עם קרם טרטר. כמו כן העוגות והמיקצפות נשארות לבנות מכפי שהיו מתקבלות בלי אבקת קרם טרטר, היות והחומצה מעכבת השחמתן. 2 חלקים של קרם טרטר, בצרוף עם חלק אחד של סודה דו פחמנית (סודה לשתיה) יוצרים את אבקת האפיה.

כמו כן משמש מלח הטרטר להכנת בצק משחק לילדים, מתכון אפשר למצא בקישור הבא.

השימוש בחומצה טרטרית בתעשית היין:

בתעשית היין משתמשים בחומצה הטרטרית להגברת טעם החמיצות הכללי של היין והורדת רמת החומציות (PH) לערך נמוך יותר.

 

כשרות קרם טרטר:

רוב יצור הטרטר נעשה היום במעבדה אך היות וקרם הטרטר מוצאו כאמור מייצור היין, דינו כדין היין שנאסר במגע גוי וחייב להיות עשוי מיין כשר שנעשה בהכשר והשגחה מוסמכים, לכן אין להשתמש בקרם טרטר ללא הכשר והשגחה מוסמכים על ייצורו. טרטר המיוצר מאבן היין ששהתה י"ב חודש ואח"כ ייצרו ממנה את חומר הטרטר, יש אומרים שאפשר להקל בו ולהתירו.

אצלנו הקרם טרטר הינו בהשגחת בד"ץ בית יוסף.

לרכישת קרם טרטר הקלק כאן.

New Posts
  • מידע כללי: פקטין הוא רב-סוכר המצוי בדופן התא בתאים צמחיים. הפקטין מהווה מרכיב חשוב בדפנות תאים בפירות. בסוף תהליך הפירוק שלו הופך פקטין לחומצה פקטינית. פירוק זה במהלך הבשלת הפרי הופך אותו לרך יותר. תפוחים, שזיפים ותפוזים מכילים כמויות ניכרות של פקטין, בעוד שהוא נדיר בתותי שדה. פעילות רפואית: פקטין בעל סיבים מסיסים שאינם ניתנים לעיכול, משמש להסדרת פעילות המעיים, בעיקר בתכשירים נגד שילשול. מחקרים מצאו שצריכת פקטין משפרת את יחס הכולסטרול הטוב (DHL) לעומת הכולסטרול הרע (LDL) בדם. שימושים: הפקטין משמש בתהליכי ייצור ריבות ומקפאים. תכונת העיבוי שלו משמשת גם באפייה, בתעשית התרופות ובתעשיית הטקסטיל. הפקטין יכול לשמש גם כמעמיד להכנת גבינה בבית, למתכון הקלק כאן ! כמה פקטין להוסיף לריבה ? ובכן לשאלה זו אין תשובה ברורה וחד משמעית, הסיבה לכך היא, שכל פרי מכיל כמות פקטין שונה באופן טבעי ולכן כמות הפקטין הנדרשת להוסיף הינה שונה מפרי לפרי. לפניכם מספר מידות לפירות שונים, אשמח אם תוכלו להוסיף בהערות למטה כמויות של פקטין לפירות אחרים מנסיונכם... לריבה משני קילו  ענבים  - 100 גרם פקטין לריבה מחמש כוסות  שזיפים  - 50 גרם פקטין וחמש כוסות סוכר לריבה מכוס ושליש  משמש  טרי - מגולען, קלוף וקצוץ דק - כף וחצי פקטין וכוס סוכר. לריבה מכוס ושליש  אפרסק  טרי - מגולען, קלוף וקצוץ דק - כף וחצי פקטין, כוס סוכר ושלוש כפיות מיץ לימון. לריבה מכוס ושליש  אגסים  טריים - מגולען, קלוף וקצוץ דק - כף וחצי פקטין, כוס סוכר. לריבה מכוס ושליש  תותים  טריים - שטופים ומעוכים - כף וחצי פקטין, כוס סוכר. איך להכין ריבה: 1. לעקר בתוך סיר מים רותחים את הצנצנות והמכסים בהם רוצים לשמר את הריבה. 2. להכניס לתוך סיר של 8 ליטר את הפירות המוכנים (ומיץ הלימון אם נדרש) ולערבב.      תוך כדי בישול לערבב ולהוסיף את הפקטין.      להביא את התערובת לרתיחה תוך בחישה מתמדת עד שקשה לערבב בתחתית הסיר. 5. הוסף את הסוכר תוך כדי בחישה עד להמסה מלאה. 6. החזר את התערובת לרתיחה 7. החזק ברתיחה למשך דקה, תוך כדי ערבוב מתמיד. 8. להוריד מעל האש, לקלף החוצה את הקצף אם צריך. 9. לארוז בצנצנות ולשמור. לרכישת פקטין הקלק כאן.
  • הקפה הלבן או הקפה התימני עשוי מפולי קפה העוברים תהליך קליה עדין, להם אנו מוסיפים דגנים ותבלינים. מלבד היות הקפה לבן טעים בפני עצמו, הוא גם בריא בעיקר בזכות התבלינים שבו ומיעוט הקופאין שבו. קפה לבן יכול לשמש כתחליף לנגמלים מקפה שחור, הוא ממריץ ונוגד חומציות בדם. הקפה לבן מסייע בעיכול, מזין לגוף ומחזקו, מזרז את פעולת העיכול, מעורר הפרשת שתן, ממריץ את פעולת הכליות ומנקה אותן, בזכות התבלינים שבו הוא משפיע על כלי הדם והלב בכך שהוא מדלל את הדם, מסייע לבחילות וכאבי ראש, אנטי דלקתי, אנטי סוכרתי, מסייע במצבי גזים במעיים, מכייח, מעורר, מצויין בזמן התקררות ו/או הצטננות. מכיל גם שומשום. לרכישת קפה לבן הקלק כאן.
  • מה זה שמן אתרי ? השמנים האתריים הינם בעלי היסטוריה ארוכה וישנים מרפאים רבים בהיסטוריה שעשו שימוש בהם מיתוך אמונה בכח הריפוי של התמציות הללו. השמן האתרי הוא מיצוי של חומרי צמח שונים כגון: פרחים, עשבי תיבול, עצים שורשים ועוד. ישנן מגוון של שיטות לחילוץ השמן האתרי מהצמח, ולכל צמח יש שיטת חילוץ שונה בהתאם לתכונותיו של הצמח. השמנים הללו מפיצי ריח חזק, האופיני לצמח ממנו הם הופקו. מהן סגולותיהם של השמנים האתרים ? חוש הריח, הוא החוש היחיד מבין החושים שלא השתתף בחטא אדם הראשון והוא מגיע ישירות לליבת המוח, לשמנים האתרים תכונות רבות ומגוונות:    •     מסייעים לשיקום הרקמות ואיחוין.    •     מחזקים את מערכת החיסון.    •     טיפול בחידקים, זיהומים, פטריות ווירוסים.    •     מחזקים את הלב וכלי הדם.    •     מאלחשים, אנטי דלקתיים.    •     מרגיעים, מעוררים את הגוף והנפש.    •     מסיעים בתהליך של ניקוי וטיהור הגוף (דטוקסיפיקציה) מהו שמן בסיס המתווסף לשמן האתרי ? כמעט כל השמנים האתרים דורשים דילול בשמן בסיס לפני שמורחים אותם על העור, אלא אם צויין במפורש אחרת, כמו בשמן לבנדר או שמן עץ התה. שמן לא מדולל עשוי להיות חזק מדי לעור ולריריות בגוף, ולכן כדאי לדלל את השמנים האתריים בשמן צמחי כמו שמן שקדים או שמן נבט חיטה, אשר מזינים את העור ומסיעים לחדירת השמן האתרי טוב יותר. את הדילול מומלץ לעשות סמוך לשימוש, לא כדאי להכין מראש כמות גדולה של תערובת. שמנים אתריים הינם חומר חזק מאוד, ולכן כדאי לנהוג מספר כללי זהירות לפני שמחליטים לעבוד איתם: אין ליטול שמנים אתריים באופן פנימי, אלא אם כן ניתנה הוראה לכך ע"י רופא או מטפל מוסמך. כמעט כל השמנים האתרים דורשים דילול בשמן בסיס לפני שמורחים אותם על העור, אלא אם צויין במפורש אחרת, כמו בשמן לבנדר או שמן עץ התה. שמור את השמנים האתריים הרחק מהשיג ידם של ילדים. כשמשתמשים בשמנים הגורמים לרגישות בעור לשמש, יש להימנע מחשיפה לשמש. כשמטפלים בילדים, יש לנהוג זהירות רבה, ולשים לב לכל רגישות שמתעוררת. אנשים הסובלים מבעיות רפואיות כמו לחץ דם גבוהה, סרטן, בעיות בכבד וכדומה יש להשתמש בשיטת טיפול זו אחרי התיעצות עם רופא או מטפל מוסמך. לא כל שמן מתאים לעישוי ארומתרפי, יש לבדוק את זה לפני השימוש. אם הינך נותל תרופה מסוימת, בדוק שאין התנגשות בינה ובין השמן שאתה הולך ליישם. נשים בהריון ונשים מניקות יש להיוועץ ברופא או במטפל מוסמך לפני שמתחילים לעבוד עם שמנים אתריים. כשעוסקים בטיפול בתינוקות, יש לקחת את זה בחשבון לפני השימוש בשמנים אתריים כדי למנוע את העברתם לילדים במגע. לפני שאת/ה משתמש/ת בשמן אתרי בפעם הראשונה, מומלץ לעשות מבחן מגע בנקודה אחת בעור, ורק לאחר שעבר בהצלחה ניתן למרוח את השמן באזור נרחב יותר. אם מתעורר גירוי משימוש בשמן או בתערובת מסוימת, יש להפסיק את השימוש בהם. יש להמנע ממגע של השמנים האתריים עם קרומים ריריים שונים ובכלל זה העיניים. עשה לך כלל: אחר עבודה עם שמן אתרי בלתי מדולל – תמיד שטוף את הידיים ! רצוי להימנת מצריכת אלכוהול בתקופת השימוש בשמנים אתריים. הוראות שימוש בשמנים אתרים, שמנים ארומתים, שמנים טיפוליים ושמני בסיס כללי מהילה ודילול: כשמדברים על כללי דילול, צריך להבין שהדברים אינם בבחינת "תורה למשה מסיני" מאחר והכלל משתנה בהתאם למספר הפעמים שהולכים להשתמש בתמצית, שטח החשיפה/הטיפול, סוג השמן, הקוים הם כללים אך מתאימים לרוב המצבים. מינונים לשימושים שונים: לשטיפת פה: למבוגר: לכוס מים פושרים, מוסיפים 3-4 טיפות שמן אתרי, לילדים 1-2 טיפות. אין לבלוע את מי השטיפה ! לשטיפה וגינאלית: ממלאים את החוקן הוגינאלי ומוסיפים 2-3 טיפות של שמן אתרי. לטיפול ברגליים או באזור אחר בגוף בטבילה: מטפטפים לתוך קערה 4-5 טיפות שמן אתרי, ומכניסים את הרגליים למשך כ-20 דקות למבוגר. למריחה בעיסוי לגוף: לאדם מבוגר: 5-10 טיפות שמן אתרי על כל כף שמן בסיס. לילד: 2-7 טיפות שמן אתרי על כל כף שמן בסיס. לתינוק: 1-3 טיפות שמן אתרי על כל כף שמן בסיס. כשלא ניתן לבצע מריחה אפשר לעשות קומפרס: במצב של כאב מתמשך מומלץ לבצע קומפרס חם: למבוגר: לכוס מים חמים מטפטפים 3 עד 4 טיפות של שמן אתרי. לילד: טיפה עד שתי טיפות שמן אתרי עם טיפה אחת שמן בסיס לכוס מים. טובלים בתערובת בד או תחבושת ומניחים אל האיזור המטופל. במצב של כאב נקודתי חד פעמי מומלץ לבצע קומפרס קר: למבוגר: לכוס מים חמים מטפטפים 3 עד 4 טיפות של שמן אתרי. לילד: טיפה עד שתי טיפות שמן אתרי עם טיפה אחת שמן בסיס לכוס מים. טובלים בתערובת בד או תחבושת ומניחים אל האיזור המטופל. המדע באתר זה הוא כללי ולצורכי לימוד בלבד ואין לראות בו הנחיה רפואית או המלצה לריפוי. בכל מקרה של בעיה יש לפנות לרופא המטפל ולפעול לפי הוראות.

טעות.לעולם.חוזרת

כל התמונות באתר מיועדות להמחשה בלבד

תבליני ברכה • רחוב עין חי 3 הוד השרון • טלפון: 077-3306677

סל קניות0